Den siste viking

Margreth Olin debuterte som teaterregissør sommeren 2013 da museet Kystens Arv hyret henne inn til spelet “Den Siste Viking”. Spelet er en dramatisering av Johan Bojers bok med samme navn, og dette var sjette gang det ble satt opp på Stadsbygd i Sør-Trøndelag (det ble satt opp første gang i 2001).
Mange fant denne nye retningen noe overraskende da Margreth stort sett er kjent for å fordype seg i sosialpolitiske temaer av idag. – Det var lett å slå til på dette tilbudet. Jeg liker å jobbe med skuespillere, det å blande proffesjonelle og amatører. Tanken på å skulle jobbe ute med naturlige kulisser, et så stort ensemble, få regissere slossscener og manøvrere store båter i forestillingen var en herlig utfordring. “Margreth gjør ting hun ikke kan” tenkte jeg om høsten 2013, utenddørsteater, 3d-film, og prøver på Nationaltheateret var en fin blanding:)
Jeg har også alltid hatt lyst å jobbe med Nils Ole Oftebro. Som Jakob med lisjfoten var han fantastisk. Bjørn Moan, Evy Kasseth Røsten, Paul Ottar Haga, Jens Petter Olsen, Tore B. Granås var noen av de andre skuespillerne som var med til Stadsbygd.

Forestillingen fikk svært gode kritikker.

Spelets nettside finner du her.

Skjermbilde 2014-10-28 kl. 20.33.34

 

 

(forsidebilde: svein tore dybdahl)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggers like this: