Margreth Olin blir tildelt støtte til ny dokumentar: BARNDOM

Hentet fra NFIs artikkel som du kan lese her.

Om prosjektet “Barndom”

Barndom er en helaftens dokumentarfilm om barn, med barn, på barnets premisser. Rammen er et år i en barnehage – der barna for lov til å være barn, uten pedagogiske mål om læringsresultater. Filmen skal følge barna på deres nivå, der det lille blir stort, og det vesentlige er nærvær gjennom tiden det tar.

Tilskudd fra Norsk filminstitutt

Kunstnerisk vurdering produksjon av kinofilm,
Dokumentarfilm
. 27.03.2015: 2.800.000 kroner

Konsulentens vurdering:
“Barndom er en klassisk observerende institusjonsfilm, innen Direkt Cinema- tradisjonen, en svært krevende form som Margreth Olin har dokumentert et særlig talent for gjennom Dei Mjuke hendane og Ungdommens Råskap. Olin har også som produsent av sin forrige film De andre vist at hun evner å sette dagsorden og skape vesentlig debatt og dialog. Jeg er overbevist om at samarbeidet mellom Olin, fotograf Øystein Mamen og klipper Michal Leszczylowski vil gjøre Barndom til en vakker og poetisk filmopplevelse, med et underliggende tema som berøre oss alle: Hvilke menneskelige evner, egenskaper og muligheter dyrker vi hos de kommende generasjoner?”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggers like this: